День відкритих дверей у Навчально-науковому медичному інституті СумДУ

Вже не раз медичний інститут запрошував всіх спраглих до знань та наукових досліджень у свої стіни на День відкритих дверей. Не став виключенням і цей сонячний суботній ранок. Викладачі та студенти кафедри морфології привітно зустрічали в своїх аудиторіях та навчальних кімнатах гостей медичного інституту. Всі охочі відвідали цікаві експозиції музею анатомії людини, де побачили особливості будови людського організму. На додаток до багатої колекції музейних експонатів було презентовано сучасну технологію навчання студентів-медиків – віртуальні анатомічні столи з сенсорними екранами, де за допомогою програмного забезпечення з легкістю візуалізуються найприхованіші структури та особливості будови органів і систем тіла людини.
У навчальних кімнатах курсу клінічної анатомії на справжніх органах та фізичному тілі були змодельовані та продемонстровані основні етапи деяких хірургічних втручань та оперативні маніпуляції.
У хірургічному блоці кафедри провідні фахівці з багаторічним досвідом продемонстрували відвідувачам можливості ендоскопічних операцій на моделях різних ділянок організму.
Не оминули гості інституту і аудіторії курсу гістології. Ця наука вивчає будову тканин живих організмів і є важливою галуззю медицини, вкрай необхідною зокрема для передопераційної діагностики та післяопераційного моніторингу. Всі охочі змогли зануритись у світ тканин та клітин за допомогою сучасних світлових мікроскопів з цифровою фотодетекцією.
На всіх локаціях заходу відвідувачі мали унікальні можливості безпосередньо долучитись до виконання демонстраційних маніпуляцій, а отже на деякий час відчути себе справжнім практикуючим лікарем та дослідником.
У вільному спілкуванні з викладачами кафедри та студентами, які здійснювали фаховий супровід заходу, відвідувачі охоче ділились своїми враженнями, пропонували цікаві теми для дискусій, висловлювали свої пропозиції.
Навчально-науковий медичний інститут СумДУ чекає на всіх бажаючих стати абітурієнтами медичних спеціальностей!

Озброюємо знаннями заради Перемоги України!

https://drive.google.com/file/d/1z5yuBOifxlg_bLmzf-Es3sZIX90fVG4u/view?usp=share_link